#dw_BalkanBooster: „Не ни е грижа што велат политичарите!“ | Старт | DW | 30.11.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

#dw_BalkanBooster: „Не ни е грижа што велат политичарите!“

Рифат Рифатовиќ твори во Нови Пазар, каде го сретна тимот на #dw_BalkanBooster. Претставата „Бетон Махала“, во негова режија, била изведена ширум Балканот, но не се игра во локалниот театар, зашто не им се допаднала на политичарите. Рифатовиќ вели дека преку уметноста ги освестува луѓето. Младиот актер и режисер тоа го прави не само преку театарот, туку и преку музиката, за што зборува во видеото:

Гледај видео 02:38