#dw_BalkanBooster: Немаме ни капка вода | Сите содржини | DW | 12.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Немаме ни капка вода

Малите хидроцентрали се закануваат да ги уништат последните диви реки на Балканот, предупредуваат еко-активистите. А во околината на Либражд, Албанија, една мини хидроцентрала не само што им го загрозува опстанокот на флората и фауната, туку им го загорчува и животот на мештаните. Тие огорчено се жалат дека „нема вода ни за жаби, а не пак за луѓе“. #dw_BalkanBooster ги посети и разговараше со нив

Гледај видео 01:52