#dw_BalkanBooster: Наводнување со вода од Вардар не е препорачливо | Сите содржини | DW | 06.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Наводнување со вода од Вардар не е препорачливо

Индустриските отрови и канализацискиот отпад го променија изгледот на реката Вардар, која некогаш беше сина и полна со жив свет. Скопје би требало да добие пречистителна станица за околу пет години. #dw_BalkanBooster-тандемот Ирена Каревска и Ерна Салиху се распрашуваше кај надлежните за штетноста на водата на реката и перспективата за нејзино прочистување.

Гледај видео 02:08