#dw_BalkanBooster: Музика за сите | Теми | DW | 27.12.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

#dw_BalkanBooster: Музика за сите

Ромската заедница на Косово си помага себеси за децата да добијат можност да се занимаваат со музика на професионален начин. Тоа им го овозможува „Музика за сите“, музичко училиште основано од Роми во Племетина во 2019 година. Сѐ почнало на иницијатива на музичарот Џими Мустафа, кој почнал да дава музичка настава на неколку деца. Бројот на деца почнал брзо да се зголемува...

Гледај видео 03:33

Прочитај го и ова