#dw_BalkanBooster: Мора да се испита концентрацијата на линдан во почвата и луѓето | Сите содржини | DW | 26.09.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Мора да се испита концентрацијата на линдан во почвата и луѓето

Концетрациите на отровниот пестицид линдан во почвата во скопската котлина не се познати точно. Експертите велат дека решението на овој проблем не е едноставно. Нашиот #dw_BalkanBooster тандем - Деница Чадиковска и Ардит Тоца разговараше со Давор Пехчевски од „Еко-свест“.

Гледај видео 02:24

Прочитај го и ова