#dw_BalkanBooster: Линдан на трпезите | Сите содржини | DW | 24.09.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Линдан на трпезите

Во дворот на старата фабрика Охис се закопани илјадници тони токсичен линдан. Децении наназад овој забранет пестицид ја загадува почвата, а со тоа го труе и населението во Скопје. Дали граѓаните знаат што имаат на својата трпеза? Прашањето им го постави нашиот #dw_BalkanBooster тандем - Деница Чадиковска и Ардит Тоца.

Гледај видео 01:59