#dw_BalkanBooster: Кој ќе плати за штетата? А за здравјето? | Сите содржини | DW | 04.10.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Кој ќе плати за штетата? А за здравјето?

Речиси сите жители на Дрмно, селото кое се наоѓа до термоцентралата „Костолац Б“, сакаат да се пресели целото село. Тоа би требало да го плати Електростопанство на Србија, но со години не се случува - ништо. Луѓето живеат во прашина и испарување, куќите им пукаат, а штетата не се надокнадува. #dw_BalkanBooster

Гледај видео 01:44