#dw_BalkanBooster: Кога се дели исто езеро... | Сите содржини | DW | 18.10.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Кога се дели исто езеро...

Извозеа повеќе од 600 км на трите страни од Преспанското Езеро, се гушеа во смрдеа од отпад, прашуваа кој ја краде езерската риба и регистрираа што се прави за спас на Далматинскиот пеликан, еден од двата вида пеликани во Европа кој е дома токму во Преспа! Нашите Петар, Ефтерпи и Лорин ја завршија својата #dw_BalkanBooster авантура. Не го најдоа балканскиот Лох Нес, но открија многу други нешта!

Гледај видео 02:18