#dw_BalkanBooster: Кога лице со хендикеп храни цело семејство | Теми | DW | 29.12.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

#dw_BalkanBooster: Кога лице со хендикеп храни цело семејство

Деветнаесет од вкупно 22-ца вработени во ресторанот Лонатo, во рамки на центарот „Лос Росалес“ во Мостар, се лица со посебни потреби. Овде имаат можност за работа до која во БиХ се стигнува тешко. Покрај заработката, работата во ресторанот им дава чувство на вредност и можност за професионален развој и дружење.

Гледај видео 02:32

Прочитај го и ова