#dw_BalkanBooster: Како живеат Ромите во време на пандемија | Старт | DW | 08.07.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

#dw_BalkanBooster: Како живеат Ромите во време на пандемија

Повеќето деца Роми на Балканот не можат да следат онлајн настава. Тие немаат пристап до интернет, ниту таблети или смартфони преку кои би можеле да учат. Како живeат Ромите во вонредни услови во време на пандемија, се распрашавме во Албанија и Црна Гора. #dw_BalkanBooster

Гледај видео 02:02