#dw_BalkanBooster: Зелен клуб | Теми | DW | 17.11.2021

Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

#dw_BalkanBooster: Зелен клуб

Ситуацијата со депониите во Косово е сериозна. Вкупното количество отпад депониран на несанитарните депонии во 2018 година изнесуваше над 8.000 тони. Во 2019 година тој износ е поголем за 2%. Зелениот уметнички центар во Приштина ги образува младите генерации за справување со овој и други еко-проблеми. #dw_BalkanBooster

Гледај видео 01:58