#dw_BalkanBooster: Договорот од Преспа и учебниците | Сите содржини | DW | 23.11.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Договорот од Преспа и учебниците

Договорот меѓу Македонија и Грција за името, предвидува и формирање Заеднички комитет на експерти за историски, археолошки и образовни прашања. Комитетот, кој е формиран и ја одржа првата седница, има задача, доколку е неопходно, да изврши ревизија на учебниците. #dw_BalkanBooster тимот, Кристина и Алексија, со оваа тема се занимаваа пред два месеца во Скопје, а сега истражуваат во Солун.

Гледај видео 03:07

Прочитај го и ова