#dw_BalkanBooster во Пустец: „Отпадот оди во селото и во езерото“ | Сите содржини | DW | 15.10.2019

Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster во Пустец: „Отпадот оди во селото и во езерото“

На Преспанското Езеро од албанска страна има дива депонија која е на само еден километар од селото Пустец. Порано, велат мештаните, отпадот се собирал. Сега, ѓубрето ја загадува почвата, а кога вее ветер - тоа завршува во селото и езерото. Зошто не се преземаат мерки и покрај тоа што Албанија има Закон за интегрирано менаџирање со отпадот?Нашето #dw_BalkanBooster трио се распрашуваше на оваа тема.

Прочитај го и ова