#dw_BalkanBooster: „Во националниот парк се штетни сите хидроцентрали“ | Сите содржини | DW | 13.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: „Во националниот парк се штетни сите хидроцентрали“

Еколошките организации се спротивставуваат на изградба на мини-хидроцентрали во областа Либражд, во Албанија, нагласувајќи дека се нарушува рамнотежата на екосистемот. „Нарушување на рамнотежата значи нарушување на она што природата го создала и тоа е тешко да се поправи“, опоменува еко-експертот Хасан Делиу во разговорот со #dw_BalkanBooster.

Гледај видео 01:42

Прочитај го и ова