#dw_BalkanBooster: Во борба против „штетниците“ во општеството | Сите содржини | DW | 10.09.2018

Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Во борба против „штетниците“ во општеството

Квартот Трстеник во последните години стана жариште на урбаната уметност во Сплит, кој во воените 1990-ти загуби многу од својата урбаност. Трстеник го доби значењето на „арт кварт“ благодарение на уметничкото здружение Кварт. Членовите на Кварт, кои живеат и работат во Трстеник, наместо во галерии, делата ги излагаат на јавен простор. #dw_BalkanBooster тимот разговараше со уметникот Милан Бркиќ.

Гледај видео 02:59