#dw_BalkanBooster: „Видов четири фудбалски терени за пет минути“ | Сите содржини | DW | 13.11.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: „Видов четири фудбалски терени за пет минути“

Шабац, град на Сава, познат како мал Париз или српски Верден поради сосема различни причини. Но Дрилон Малоку од Урошевац прво што забележа беа фудбалските терени. Тој е првпат во Шабац, во посета на Филип Лукиќ, кој го однесе на Цер, место на голема српска победа во Големата војна. #dw_BalkanBooster тандемот оваа недела ќе ви донесе интересни приказни од Шабац.

Гледај видео 02:19

Прочитај го и ова