#dw_BalkanBooster: Вардар го труе сѐ и сешто | Сите содржини | DW | 05.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#dw_BalkanBooster: Вардар го труе сѐ и сешто

Канализациски и индустриски отпад - водата на Вардар е екстремно нечиста. Институтот за јавно здравје откри и присуство на тешки метали. Тоа што денес се случува е катастрофа, велат оние кои се загрижени за Вардар. Нашиот #dw_BalkanBooster тандем, Ирена Каревска и Ерна Салиху, разговараше со луѓето на кои реката им лежи на срце.

Гледај видео 02:33