#dw_BalkanBooster: Вардарски приказни | Теми | DW | 08.11.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

#dw_BalkanBooster: Вардарски приказни

Една недела се занимаваа со проблемите на реката Вардар, беа на плажата што ја нема, видоа многу отпад... Ирена Каревска и Ерна Салиху ја завршија авантурата во Скопје, но тука не завршува и нивната работа на #dw_BalkanBooster еко-приказните. За неколку недели ќе работат на еколошки теми во Приштина. Како им беше на Вардар? Па, со низа згоди и незгоди.

Гледај видео 01:55

Прочитај го и ова