Deutsch – warum nicht? | Deutsch - warum nicht? | DW | 12.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Deutsch - warum nicht?

Deutsch – warum nicht?

Радиоговорниот курс „Deutsch – warum nicht?“ во четири серии ја раскажува приказната за студентот по новинарство Андреас и неговата невидлива придружничка Екс. Придружете им се и вие во нивните авантури и преку игра научете го германскиот јазик! Секоја серија има 26 лекции со дијалози, вежби и аудиоматеријал, што може да го преземете од интернет. Радиоговорниот курс ги опфаќа двете нивоа А1 и Б1 според европскиот стандард; тој е наменет, пред сé, за почетници и слушатели со делумно познавање на германскиот јазик.

„Deutsch – warum nicht?“ е заедничка продукција на Дојче Веле и Институтот Гете.