#DE_Facto: Непотизмот и врските за работа во Германија | Сите содржини | DW | 18.05.2018

Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

#DE_Facto: Непотизмот и врските за работа во Германија

Непотизам, корупција, мито - тоа се работи кои обично се доведуваат во врска со Балканот. Но и во Германија врските и познанствата играат важна улога при добивањето работа. Често и спорна.

Прочитај го и ова