A1, A2, B1 | Deutsch – warum nicht? | Deutsch - warum nicht? | DW | 24.01.2012
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Deutsch - warum nicht?

A1, A2, B1 | Deutsch – warum nicht?

Курсот Deutsch – warum nicht? ја раскажува приказната за студентот по новинарство Андреас, кој работи како портир во еден хотел. Секоја серија има 26 лекции со дијалози, вежби и аудио-прилози. Јазичниот курс ги опфаќа двете нивоа А1 и Б1 според европскиот стандард. Тој е наменет, пред сé, за почетници и слушатели со делумно познавање на германскиот јазик. Deutsch – warum nicht? е заедничка продукција на Дојче Веле и Институтот Гете.

Степени: А1, А2, Б1
Медиуми: аудио, текст (download)
Јазици: германски македонски