A1 | Радио Д – дел 1 | Radio D | DW | 27.01.2012
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D

A1 | Радио Д – дел 1

Паула и Филип, двајцата уредници од Радио Д, истражуваат мистериозни случаи. Следете ги во нивните навистина интересни доживувања низ продолженијата од курсот по германски јазик

Во овој аудиокурс репортерите Паула и Филип патуваат во дворецот Нојшванштајн, каде го среќаваат кралот Лудвиг. Од Хамбург известуваат за ајкула во пристаништето и за карневалот на кој запознаваат вештерки. Првиот дел од курсот одговара на степенот А1 од европските стандарди за јазикот.

Степен: А1
Медиуми: аудио, текст (download)
Јазици: германски | македонски