90ти роденден на Киро Глигоров | Северна Македонија | DW | 03.05.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Северна Македонија

90ти роденден на Киро Глигоров

Македонските медиуми но не и политичарите денеска го одбележуваат 90тиот роденент на првиот претседател на самостојна Македонија.

Киро Глигоров првиот претседател на самостојна Македонија

Киро Глигоров првиот претседател на самостојна Македонија

Киро Глигоров е жива легенда на Југословенските федеративни простори. Државникот кој ја внесе Македонија во светската органзација, но и критикуван политирчар поради компромисот од кратенката ФИРОМ, долгата транзициска и економска криза и криминалната приватизација

Реклама