8-ми април - Светски ден на Ромите | Теми на денот | DW | 08.04.2006
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Теми на денот

8-ми април - Светски ден на Ромите

Во светот живеат повеќе од 12 милиони Роми. Македонија е прва земја во која Ромите се уставно признати како конститутивен народ. Во Македонија постои и општина во која мнозинство се Ромите, што е единствен пример во Европа.

default

Реклама