72% посиромашни од Европејците | Македонија | DW | 18.12.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

72% посиромашни од Европејците

Македонците се меѓу трите најсиромашни нации во Европа. Посиромашни се само уште БиХ и Албанија. Многу Македонци заборавиле што значи да се отиде во ресторан или кино. За многумина секојдневието е преживување.

default

Што покажуваат најновите статистички истражувања во Европа?