4 милиони деца , жртви на загадувањето на животната средина | Вести | DW | 28.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

4 милиони деца , жртви на загадувањето на животната средина

*

Според проценките на Светската Здравствена организација секоја година во светот умираат околу 4 милиони деца поради последиците од загадувањето на животната средина. Главни причини за смртта на децата под пет години се загадениот воздух и вода како и контактот со хемикалии – се вели во најновиот извештај на Светската здравствена организација .