328 дена: од револуција до „Договорот 2+4“ | Сите содржини | DW | 02.10.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

328 дена: од револуција до „Договорот 2+4“

Силата на улицата и ветувањето со крупни последици: долго за невозможно сметаното германско обединување се роди преку ноќ на 11. ноември 1989. година и по 328 дена доби свој успешен крај. Станиците на една револуција.