2,5 проценти пораст во евро зоната | Вести | DW | 04.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

2,5 проценти пораст во евро зоната

*

Економијата во евро – зоната според мислење на Комисијата на ЕУ речиси и да не е погодена од турбуленциите на финансиските пазари. Во извештајот за конјуктурта во 13 земји каде еврото е официјална валута, комисијата прогнозира дури краткорочно забрзување на растот во втората половина на 2007 година. Во текот на целата година, економијата во евро – зоната ќе забележи пораст од 2,5 проценти.