2016 - година на загуби на познати личности | Панорама | DW | 26.12.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

2016 - година на загуби на познати личности

Џорџ Мајкл , Леонард Коен, Принц...Оваа година голем број познати уметници засекогаш ја напуштија бината. Ретроспектива на ѕвездите чија смрт посебно го погоди светот.

Како музичкиот свет годинава да не претрпе доволно загуби! Кратко пред крајот на годинава неочекувано почина и Џорџ Мајкл. Оваа година голем број уметници засекогаш заминаа од бината. Да потсетиме само на некои од нив: Дејвид Боуви, еден од најзначајните рок-музичари на минатиот век; Принц, кој компонираше, свиреше бројни инструменти, беше шоу-гениј и исклучително успешен продуцент; Леонард Коен со неговиот впечатлив баритон и поетската лирика кои раскажуваа приказни за љубов, омраза, смрт, војна и мир....

DW.COM

Реклама