20 години од потпишувањето на Кумановскиот договор | Сите содржини | DW | 08.06.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

20 години од потпишувањето на Кумановскиот договор

На 9 јуни 1999 година, на спортскиот аеродром Аџитепе е потпишан Кумановскиот договор со кој е запрено бомбардирањето на НАТО врз Сојузна Република Југославија. Во пресрет на 20 годишнината од потпишувањето, го посетивме местото каде што тој е склучен и ги забележавме сеќавањата на членовите на аероклубот Куманово.

Гледај видео 02:26

Прочитај го и ова