12 години од убиството на Рабин | Вести | DW | 24.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

12 години од убиството на Рабин

*

Во Израел се одбележува 12-годишницата од убиството на тогашниот премиер Јицак Рабин. Еден ултра-ортодоксен Евреин го уби Рабин за да предизвика саботирање на претходно постигнатите мировни договори од Осло за решение на палестинското прашање.