| Лицата на Германија | DW | 26.04.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Лицата на Германија

default

Запознајте ја Германија преку луѓето кои живеат овде - oд сточар до заболекар, од млад до стар!

Луѓе што живеат од Кил до Кимското езеро раскажуваат за нивниот живот, работата, нивните соништа. Репортерите кои потекнуваат од сите делови на светот, со поглед одблизу се обидуваат да ги „оживеат“ овие Германци - преку збор, слика и тон. Со поглед однадвор, тие го откриваат посебното во секојдневното и даваат можност да се ѕирне во германското работно секојдневие, приватниот живот, германската душа...

Реклама