Џакарта драматично пропаѓа | Панорама | DW | 18.01.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Џакарта драматично пропаѓа

Џакарта е соочена со опасноста од пропаѓање во морето. Главниот град на Џакарта пропаѓа до 25 сантиметри годишно. Ѕидови не се доволни.

Во населбата Тонгкол во Џакарта луѓето си помагаат сами. Го вадат отпадот од реката и имаат урнато делови од куќите, за да создадат простор. Во меѓувреме е создадена мирна и зелена оаза со горди жители.

Гледај видео 01:18

Џакарта драматично пропаѓа

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама