1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Љубисав Иванов- Ѕинго

Љубисав Иванов- Ѕинго е македонски политичар, пратеник и претседател на Социјалистичката партија на Македонија.

Иванов е роден на 8 ноември 1936 година во село Трновац, Кратово. Пратеник е во македонското Собрание од осамостојувањето до денес, а во истовреме и повеќе од 40 години е директор на Рударско-геолошкиот комбинат Силекс од Кратово.