Јужнокорејската влада преговара со Талибанците | Вести | DW | 16.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Јужнокорејската влада преговара со Талибанците

*

Претставници на талибанските бунтовници и на владата на Јужна Кореја ги обновија преговорите за ослободување на 19-те јужнокорејски заложници во Авганистан. Ова го соопшти претставник на Меѓународниот Црвен Крст . Претходно почетокот на преговорите во градот Газни беше откажан поради непознати причини. Талибанците на 19 јули грабнаа вкупно 23 Јужно Корејци , од кои двајца беа убиени а две заложнички со сериозни здравствени проблеми беа ослободени.