1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Јосип Јуратовиќ

Јосип Јуратовиќ, роден на 15 јануари 1959 година во Копривница, Хрватска, е германски политичар и пратеник во Бундестагот од германската Социјалдемократска партија.

Јуратовиќ е пратеник во германскиот парламент од 2005 година и познат е по своите заложби за интеграција на земјите од Западниот Балкан во ЕУ. Во Германија се доселил во 1974 година, а по занимање е автомеханичар.

Покажи повеќе написи