Јордан – атомска централа | Вести | DW | 27.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Јордан – атомска централа

*

Јордан има намера до 2030 година околу една третина од енергијата што се произведува во земјата да се добива од нуклеарните централи. За разлика од соседните земји, Јордан има малку нафтени извори и 95% од потребите за енергија ги покрива преку увоз.