Јапонија ја стартуваше вселенската мисија | Вести | DW | 14.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Јапонија ја стартуваше вселенската мисија

*

По повеќегодишно одолговлекување Јапонија ја започна најголемата мисија на месечината по програмата Аполо на САД. Од островот Танегашима во вселената беше ланисрана ракета со сателитот Кагуја кој во наредната година ќе врши истражувања на месечината.