Јапонија - вселенска мисија на Месечината | Вести | DW | 14.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Јапонија - вселенска мисија на Месечината

*

По повеќегодишно одолговлекување Јапонија ја започна најголемата мисија на месечината по американската програма со сондата Аполо. Од островот Танегашима во вселената беше лансирана ракета со сателитот Селен, што наредната година ќе врши истражувања на Месечината.