Јапонија-Авганистан | Вести | DW | 13.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Јапонија-Авганистан

*

Долниот дом на јапонскиот парламент донесе одлука за продолжување на мисијата во Авганистан за уште една година. Постојниот мандат истече во октомври. Законот мора да помине и во горниот дом на Парламентот, каде опозицијата има мнозинство. Таа е против ваквото решени. Јапонија во анти терористичката мисија во Авганистан учествува главно со логистичка поддршка.