Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Ѓорге Иванов

Ѓорге Иванов, роден на 2 мај 1960 година во Валандово, е македонски политичар, правник и политолог. За претседател на државата е избран во 2009 година, а реизбран во 2014.

Иванов е четвртиот претседател во историјата на независна Македонија. Избран е со поддршка на ВМРО-ДПМНЕ на изборите во 2009 и 2014 година. Од 1998 година е професор на Правниот факултет во Скопје, на катедрата за политички науки.

Покажи повеќе написи