Штрајк на машиновозачите во Германија | Вести | DW | 25.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Штрајк на машиновозачите во Германија

*

Германските машиновозачи во организација на нивниот синдикат денеска го започнаа најдолгиот,30 часовен штрајк од почетокот на спорот со раководството на железницата.Во регионалниот и меѓуградскиот сообраќај доаѓа до значителни застои.Синдикатот бара поголеми плати за машиновозачите и единствен тарифен договор.