Штрајк на германските машиновозачи | Вести | DW | 05.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Штрајк на германските машиновозачи

*

Поради штрајк на машоновозачите, во Германија денеска железничкиот сообраќај се одвива многу отежнато. Најпогоден е регионалниот железнички сообраќај. Машиновозачите бараат поголеми плати за 31% и тарифен договор кој ќе се однесува само за нив, а не на целата бранша. Управата на германската железница тоа го отфрла и најавува дека е подготвена и на подолг период на штрајкови. Еден ден штрајк ја чини железницата околу милион евра.