Штрајк во Франција | Вести | DW | 15.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Штрајк во Франција

*

Втор ден штрајкуваат вработените во Француската железница и енергетските претпријатија во земјата. Според портпарол од железницата, денеска треба да сообраќаат повеќе возови од вчера. Во моментов, Владата и синдикатите се обидуваат да ги приближат ставовите. И двете страни покажуваат подготвеност за преговори. Штрајковите се оргазираат поради протест против планирата пензиска реформа од страна на претседателот Никола Саркози.