Што очекуваат граѓаните во новата 2017-та? | Македонија | DW | 02.01.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

Што очекуваат граѓаните во новата 2017-та?

Подобар живот, повеќе работни места за младите, подобро образование, да се стабилизира земјата на политички план, помалку стрес. Секој со различни желби за новата 2017-та година.

Подобар живот, повеќе работни места за младите, подобро образование, да се стабилизира земјата на политички план, помалку стрес. Секој со различни желби за новата 2017-та година. Дојче веле на плоштадот Македонија каде веќе неколку дена се одржува новогодишниот базар разговараше со повеќе граѓани и ги праша како им поминала минатата 2016-та година и што посакуваат од новата година. Некои велат 2016-та била добра и успешна, додека за некои претставувала нестабилна и стресна година. Младите бараат повеќе можности, отварање на работни места и перспектива која ќе им овозможи да останат во земјата. Какви се очекувањата и мислењата на граѓаните за тоа каква година ни претстои, погледнете ја видео анкетата во прилог.

Реклама