Што значи грчки банкрот за Германија? | Старт | DW | 29.06.2015
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Што значи грчки банкрот за Германија?

Банкротот на Грција е се‘ поблиску. Тоа има последици не само за Грција, туку и за нејзините доверители. Во изминатите години во Атина се влеаја милијарди евра помош и кредити. Тие пари во случај на банкрот ќе „изгорат“.

Гледај видео 01:34
Now live
01:34 минути