Штојбер во Брисел | Вести | DW | 19.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Штојбер во Брисел

*

Поранешниот министер на сојузната покраина Баварија, Едмунд Штојбер, денеска ја презеде новата фунција во Брисел. Штојбер ќе раководи со 15 члената работна група за намалување на бирократијата во ЕУ. На тој начин европската комисија до 2012 година може да ги намали трошоците за европската економија за 25%.