Швајцарците купуваат во Германија | Старт | DW | 31.12.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Швајцарците купуваат во Германија

Во Вајл на Рајна се купува на големо. Најголем дел од муштериите во трговскиот центар се Швајцарци. Тие пазарат тука поради поволниот девизен курс на франкот во однос на еврото. Освен тоа, платите во Швајцарија се многу повисоки отколку во Германија, а набавките до 350 евра не се царинат.

Гледај видео 02:36
Now live
02:36 минути