Шар планина- незаштитена природна тврдина | Теми | DW | 12.10.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Шар планина- незаштитена природна тврдина

Прогласување на Шар Планина за национален парк е приоритет според Стратегијата за заштита на биодиверзитетот уште од 2004 година. Стручната јавност и еколозите обвинуваат дека многу малку се прави да се зачуваат природните вредности на планината. Одложувањето на одлуката да се заштити Шара значи дополнителна деградација на природното богатство и злоупотреба на националните добра. #Дома #ИКС

Гледај видео 17:16

Прочитај го и ова