Шарм и француска ароганција | Старт | DW | 10.09.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Шарм и француска ароганција

Париз, романтичниот имиџ на градот на љубовта и светлината, е засенет од нељубезното однесување на парижаните, посебно во услужните дејности. Така, на туристите им се случува да добијат кафе, наместо нарачаната вода, или да не можат да се разберат со хотелиерите, кои освен сопствениот не зборуваат англиски или некој друг јазик. На услугата во Париз и’ е потребно подобрување.

Гледај видео 04:26
Now live
04:26 минути